Kategorie:

na kolację

na kolację na śniadanie Wielkanoc

Jaglany pasztet warzywny z pieczarkami

Melduję się po dłuższej przerwie, jak zwykle z ogromnym apetytem i mnóstwem nowych pomysłów. Tym razem zapraszam na lekki, smaczny i pożywny pasztet na bazie kaszy jaglanej, gotowanych warzyw oraz podsmażonych z cebulką i czosnkiem pieczarek. To świetna samodzielna przekąska lub dodatek do pieczywa na każdą porę roku. Najlepiej upiec go dzień przed podaniem, aby przez noc dobrze się wystudził, „przegryzł” i nabrał właściwej konsystencji. Pasztet jest bezglutenowy i w wersji bez jajka – wegański. Świeżość i walory smakowe zachowuje przez kilka dni (przechowujemy go w lodówce). Przyprawić go można według własnych upodobań (najlepiej próbować przed podaniem jajka), jednak zachęcam do użycia przypraw wymienionych w przepisie.

Czytaj dalej

Podobne
muffiny
Czekoladowe babeczki z fasoli (z orzechami laskowymi)
18 kwietnia 2018
desery przekąski
Kostka orzechowa z cieciorki
4 marca 2018
Boże Narodzenie desery
Kisiel żurawinowo-pomarańczowy
16 grudnia 2017
na kolację na obiad

Zapiekanka (z mięsem mielonym i makaronem w pomidorach) pod pierzynką

Moi Mili, dziś proponuję Wam banalnie prosty pomysł na obiad, który jest pyszny nawet na zimno (tak go pochłonęliśmy na kolację). Nawet najmłodsza reprezentantka rodu była zachwycona takim obiadem i słusznie! Przepis nie wymaga żadnych skomplikowanych składników (zwykle mamy je wszystkie w domu), ani umiejętności. Prostota gwarancją smacznego obiadu 😉

Czytaj dalej

Podobne
pasty/smarowidła
Pasta z cieciorki z suszonymi pomidorami i kaparami
22 listopada 2016
na obiad
Makaron z indykiem w warzywno-pomidorowo-śliwkowym sosie
19 listopada 2016
na obiad
Potrawka z drobiu w pomidorach z papryką
6 września 2016
Close