Kategorie:

na śniadanie

na kolację na śniadanie Wielkanoc

Jaglany pasztet warzywny z pieczarkami

Melduję się po dłuższej przerwie, jak zwykle z ogromnym apetytem i mnóstwem nowych pomysłów. Tym razem zapraszam na lekki, smaczny i pożywny pasztet na bazie kaszy jaglanej, gotowanych warzyw oraz podsmażonych z cebulką i czosnkiem pieczarek. To świetna samodzielna przekąska lub dodatek do pieczywa na każdą porę roku. Najlepiej upiec go dzień przed podaniem, aby przez noc dobrze się wystudził, „przegryzł” i nabrał właściwej konsystencji. Pasztet jest bezglutenowy i w wersji bez jajka – wegański. Świeżość i walory smakowe zachowuje przez kilka dni (przechowujemy go w lodówce). Przyprawić go można według własnych upodobań (najlepiej próbować przed podaniem jajka), jednak zachęcam do użycia przypraw wymienionych w przepisie.

Czytaj dalej

Podobne
ciasteczka
Ciasteczka pełnoziarniste, migdałowo-kokosowe
15 lipca 2018
słodkie śniadania
Jogurt z chia i musem owocowym
10 lipca 2018
muffiny
Czekoladowe babeczki z fasoli (z orzechami laskowymi)
18 kwietnia 2018
Close